Arrangement 23. maj kl. 11:00: Ny natur på Græstedgård

Mere vild natur i Fredensborg Kommune.

SF fortæller om at hjælpe vilde dyr og planter i den danske natur ved naturprojektet ved Græstedgård

Mødested: Cykelstien nord for Græstedgård, Græstedgårdsvej 1, i Kokkedal
Tidspunkt: Pinsedag den 23. maj kl. 11.

SF’s byrådsmedlem Hanne Berg fortæller om projektet med at hjælpe vilde dyr og planter på kommunale arealer, og forbedre de rekreative naturoplevelser.

Hanne Berg var – inspireret af den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening - initiativtager i byrådet til naturprojektet på de bølgende bakker mellem Holmegårdsvej, Nivå Kirkeskov og den fredede Usserød Ådal.


Hun fortæller om ideen bag projektet og om udfordringer og løsninger i form af plejetiltag, der allerede er taget i brug, for at starte en udvikling hen imod vildere og mere artsrig natur. Efterfølgende vil byrådskandidat for SF, Torben Forskov, invitere til gåtur i området. Undervejs på en ca. 2 km lang gåtur bliver der mulighed for at se landskabet med planter, svampe, insekter og fugle, som det er lige nu.

Kommunens naturprojekt med naturpleje ved Græstedgård er nu i gang på andet år, og et samlet byråd har aktuelt besluttet at igangsætte flere naturindsatser på arealer i Humlebæk Syd, Nivå Ådal, Kellerisfredningen og Endrup ved Fredensborg, som en del af den landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks Vildeste kommune.

SF bakker op om den store landsindsamling ”Danmark redder jord”, arrangeret af Danmarks Naturfond og TV2, der afholdes den 23. maj 2021.

Foto: Hanne Nøiers